Hur jobbig är det okej att vara?

av Honeymunchkin

Jag känner mig jobbig och i vägen mest hela tiden – inte riktigt likt mig. Vanligtvis tar jag plats, pratar mycket, skrattar, umgås och socialiserar, drar ihop folk för att hitta på saker, äter middag eller tar en drink. I vanliga fall fick mina vänner boka mig en vecka i förväg om jag skulle ha tid.

Nu åker jag hem direkt efter jobbet för att jag är så trött. Kul.

Jag försöker kompensera lite med att gå på stan när jag är ledig, men jag blir helt slut av att gå runt i mer än tre timmar. I vanliga fall jobbade jag 8 timmar, oftast i högklackat, gick sedan en runda på stan och gick sedan ut på kvällen, utan problem. Nu måste jag ibland ringa Royden och be honom hämta mig vid tågstationen för att jag inte vågar gå hela vägen hem själv utifall jag skulle kollapsa.

Är det okej att vara så jobbig?

Igår fick jag en kommentar på Facebook av en tjej som jag gick i samma högstadie som – vi var kompisar då, umgicks inte jättemycket då och vi har stött på varandra ett fåtal gånger efter det, men jag tänker på henne fortfarande ibland (som när hon var nervös inför att stå Lucia i luciatåget i nian och fick låna mitt lyckohalsband – en liten fyrklöver i guld på en tunn kedja, eller när hon satte igång med stenhård träning fastän det var jobbigt och fick sjukt bra resultat, eller när hon erkände att hon också hade komplex över delar av sin kropp vilket jag hade så svårt att tro då jag var så avundsjuk). Hon har precis, för några veckor sedan, fått en liten Felicia. Jag hoppas Button blir lika fin! Hon skrev följande:

”Att vara gravid är en känslomässig berg och dalbana, ibland bölar man för minsta lilla, känner sig fetast i världen och har dåligt samvete för att man känner som man gör… man är ju gravid och borde ju vara lyckligast i världen… det är helt okey att känna så och inte alls konstigt!”

Tack, Alexandra (fortfarande den vackraste Lucian jag någonsin har sett).

Det var verkligen precis vad jag behövde. Oavsett om andra säger att det är okej, så betyder det inte riktigt lika mycket som när man får höra det från någon som verkligen vet vad man går igenom. Jag önskar att jag kan göra dig en lika stor tjänst en dag.

Annonser